Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Μαθήματα STEM και LEGO-ARDUINO

Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν! 

  • Ο τρόπος με τον οποίον επικοινωνούμε!
  • Ο τρόπος με τoν οποίον τα παιδιά παίζουν!
  • Ο τρόπος με τον οποίoν κάνουμε τα ψώνια μας στην καθημερινότητα!
  • Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν!

Δεν συμφωνείτε;

Η εξέλιξη των υπολογιστών και της υπολογιστικής επιστήμης έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό περιβάλλον ανάπτυξης των παιδιών μας σε σχέση με αυτό που είχαμε γνωρίσει εμείς στην ηλικία τους!

Ο τομέας της εκπαίδευσης ενός παιδιού θα πρέπει να είναι αυτός που θα οδηγήσει με σωστά βήματα το παιδί μέσα στο ταξίδι των γνωστικών αντικειμένων της ζωής του.

Είναι από όλους κατανοητό ότι οι Νέες Τεχνολογίες ασκούν και θα ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά! Ο σκοπός όμως της εκπαίδευσης των παιδιών δεν θα πρέπει να είναι μόνο η εκπαίδευση τους πάνω σε νέες εφαρμογές ή και διατάξεις. Υιοθετώντας τις θέσεις του Gardner «στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι το να βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν καλύτερα το μυαλό τους, ώστε να καταλάβουν τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο στον κόσμο, τι είναι ωραίο και τι όχι, τι είναι ηθικό και τι όχι», σας καλωσορίζουμε σε ένα διαφορετικό ταξίδι …νοημοσύνης και γνώσης!

Έχοντας τις παραπάνω σκέψεις, από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ξεκινάει ο κύκλος μαθημάτων STEM  Οκτωβρίου – Ιανουαρίου, διάρκειας 12 δραστηριοτήτων-μαθημάτων, με μία γκάμα δραστηριοτήτων που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα του STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Στόχος του νέου προγράμματος δεν είναι τα παιδιά κατασκευάζουν ή να προγραμματίζουν προκατασκευασμένα παιχνίδια αλλά να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ξεδιπλώνοντας τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα τους μέσα από ερεθίσματα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα διαφορετικών επιστημονικών τομέων.

Εκτός από τα ισχύοντα μαθήματα LEGO και ARDUINO, για πρώτη φορά σε αυτόν τον κύκλο σας προσφέρουμε μια νέα, πρωτοποριακή προσέγγιση των μαθημάτων STEM, όπου το θεματικό τους πεδίο σχεδιάστηκε υπό την εθελοντική συμβουλευτική καθοδήγηση του Συγγραφέα και Μεταδιδακτορικού Ερευνητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Κωνσταντίνου Καλοβρέκτη (σύντομο βιογραφικό εδώ) και των συνεργατών του, χρησιμοποιώντας τις νέες παιδαγωγικές αντιλήψεις του Gardner για τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης. Πέρα από τις δραστηριότητες του κάθε μαθήματος, τα παιδιά δημιουργούν σταδιακά σε κάθε μάθημα ένα έργο, το οποίο παρουσιάζουν σε μορφή ημερίδας στο τέλος του προγράμματος.

Στο νέο μας πρόγραμμα, τα παιδιά θα δραστηριοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σπίτι τους) γιατί, φέτος σκοπός μας δεν είναι η ενασχόληση τους μόνο μέσα στο χώρο μας αλλά και μέσα στο μυαλό τους!!!

———————————————————————————–

ΚΥΚΛΟΣ Οκτωβρίου – Ιανουαρίου

Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει το Σάββατο 21/10 και την Κυριακή 22/10 και τελειώνει το Σάββατο 27/1 και την Κυριακή 28/1.

Διάρκεια Κύκλου: 12 εβδομάδες (Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τα Σαββατοκύριακα 23-24, 30-31 Δεκεμβρίου και 6-7 Ιανουαρίου. Τα Μαθήματα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου μεταφέρονται για την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου)

Τα μαθήματα STEM έχουν διάρκεια 85 λεπτών (75 λεπτά για τη δραστηριότητα και 10 λεπτά για την προετοιμασία της τελικής κατασκευής) και τα μαθήματα LEGO και ARDUINO έχουν διάρκεια 55 λεπτών.

Τα τμήματα είναι 9μελή (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων).

ΚΟΣΤΟΣ:

STEM: 135 ευρώ

Στο κόστος περιλαμβάνονται οι σημειώσεις που διανέμονται στους μαθητές (δείτε ενδεικτικά εδώ) καθώς και όλα τα αναλώσιμα υλικά για τις κατασκευές τους (Μακετόχαρτο, θερμοκόλλα, ξυλάκια κλπ)

LEGO: 80 ευρώ

ARDUINO: 80 ευρώ

Η εξόφληση πραγματοποιείται με την εγγραφή. Για αδέρφια προσφέρεται έκπτωση 10%.

Το νέο πρόγραμμα STEM απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με τμήματα για παιδιά Α-Γ Δημοτικού, Δ-Στ Δημοτικού, Α-Γ Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα των LEGO απευθύνεται σε παιδιά Α’ – Ε’ Δημοτικού και το πρόγραμμα του ARDUINO σε (προχωρημένα) παιδιά Γ Δημοτικού έως Γ Γυμνασίου.

Τμήματα:

Σάββατο

13:00 – 13:55 LEGO (Αρχάριοι)

14:00 – 15:25 STEM (Α – Γ Δημοτικού)

15:30 – 16:25 ARDUINO (Αρχάριοι)

Κυριακή

10:00-10:55 LEGO (Αρχάριοι)

11:00 – 11:55 ARDUINO (Προχωρημένοι)

12:00 – 12:55 LEGO (Προχωρημένοι)

13:00 – 14:25 STEM (Δ – Στ Δημοτικού)

14:30 – 16:00 STEM (Γυμνάσιο)