Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Μαθήματα Σκακιού 2017-2018

korthnoi-vs-carlsenΑριστερά ο Βίκτωρ Κορτσνόι, ένας θρύλος του σκακιού που έχει κερδίσει 9 Παγκόσμιους Πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και τον Μάγκνους Κάρλσεν (δεξιά), τον τωρινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

Έχοντας εξασφαλίσει στο χώρο μας την παρουσία 2 κορυφαίων προπονητών (Ηλίας Κουρκουνάκης, Μαριέττα Μουρούτη), αποκαλύπτουμε στους μικρούς – αλλά και μεγαλύτερους – φίλους μας, το θαυμαστό κόσμο του σκακιού.

Γνωρίζοντας ότι:

– Το Σκάκι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά συνδυάζει στοιχεία επιστήμης, αθλητισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας

– Το Σκάκι, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερα έξοδα, συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας

– Τα παιδιά μας ασχολούμενα με το Σκάκι, αναπτύσσουν γενικές ικανότητες όπως επιμέλεια, τάξη, καλή οργάνωση, αυτοπεποίθηση, παραγωγική αυτοκριτική καθώς και ειδικές ικανότητες όπως ορθή κρίση, δημιουργική φαντασία, αυτοσυγκέντρωση και διαλεκτική σκέψη

– Το Σκάκι δεν έχει ηλικία! Παίζεται από 4 έως 104 ετών. Συμβαίνει όμως και κάτι που δεν μπορεί να συμβεί σε κανένα άλλο άθλημα: ένα μικρό παιδί μπορεί να κερδίσει έναν πολύ ισχυρό ενήλικα!

Το Σκάκι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το PLANET PHYSICS!

Ο Ηλίας Κουρκουνάκης αναλαμβάνει την προπόνηση προχωρήμενων εφήβων και ενηλίκων (2ωρο μάθημα κάθε δεύτερη Δευτέρα), και η Μαριέττα Μουρούτη μικρότερων (και όχι μόνο) παιδιών, αρχάριων και προχωρημένων (ωριαίο μάθημα, με επιλογές από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη απόγευμα και πρωινά Σαββάτου).

Τα παιδιά που παίζουν σκάκι…κάνουν ματ και στα μαθήματα!

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

Κόστος: 20 ευρώ / παιδί (ανά μήνα), 30 ευρώ για 2 αδέρφια (ανά μήνα)

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου (κόστος μαθημάτων Σεπτεμβρίου: 10 ευρώ/παιδί – 15 ευρώ για 2 αδέρφια)