STEM

Τμήματα STEM:


Παρασκευή

18:00 – 19:25 STEM JUNIOR (Α – Γ Δημοτικού)

19:30 – 20:55 STEM ON(Δ – Στ Δημοτικού)

Σάββατο

10:00 – 11:25 STEM JUNIOR (Α – Γ Δημοτικού)

11:30 – 12:55 STEM JUNIOR (Α – Γ Δημοτικού)

13:00 – 14:25 STEM ON(Δ – Στ Δημοτικού)

14:30 – 15:55 STEM ON(Δ – Στ Δημοτικού)

Έναρξη Μαθημάτων: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Δωρεάν Δοκιμαστικά Μαθήματα: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Διάρκεια: 12 μαθήματα 1,5 ώρας

Κόστος: 150 ευρώ / μαθητή (10% έκπτωση για αδέρφια)

Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  του PLANET  PHYSICS με ανοικτό λογισμικό και ανοιχτό υλικό, έχει ως σκοπό:

  • την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας μέσα από  τη δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών
  • την προώθηση των εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, με έμφαση στις μεθόδους και εφαρμογές της ρομποτικής στην εκπαίδευση
  • την ανάπτυξη της τεχνολογικής γνώσης και την  αποδοτικότερη κατανόηση των μαθημάτων της φυσικής, των μαθηματικών, της  πληροφορικής και της τεχνολογίας, μέσα από καινοτόμα εργαλεία μάθησης.
  • την εισαγωγή του “Engineering” στις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά

Η νέα, πρωτοποριακή προσέγγιση των μαθημάτων STEM, σχεδιάστηκε υπό την εθελοντική συμβουλευτική καθοδήγηση του Συγγραφέα και Μεταδιδακτορικού Ερευνητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Κωνσταντίνου Καλοβρέκτη (σύντομο βιογραφικό εδώ) και των συνεργατών του, χρησιμοποιώντας τις νέες παιδαγωγικές αντιλήψεις του Gardner για τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης.

STEM JUNIOR  (ΑΓ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)


ΚΟΣΤΟΣ: 150 ευρώ

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

  1. Το βιβλίο που διανέμεται σε κάθε μαθητή
  2. Όλα τα αναλώσιμα υλικά για τις κατασκευές που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του μαθήματος (Μοτεράκια, λυχνίες LED, Μακετόχαρτο, θερμοκόλλα, ξυλάκια κλπ) που θα χρησιμοποιεί στο Κέντρο.
  3. Παρουσίαση των κατακτημένων γνώσεων και δεξιοτήτων από τον μαθητή σε εκπρόσωπο της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (e3stem.edu.gr)  στο τέλος του Προγράμματος και απονομή Διπλώματος Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Κύκλου Μαθημάτων.

Χαρούμενη Επιστήμη

Τα παιδιά μέσα από τo βιβλίο τους γνωρίζουν την πραγματική φύση του SΤΕΜ, δίχως να χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα παιχνίδια! Το βιβλίο είναι χωρισμένο στα θεματικά πεδία του STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Μαθηματικά) και σε κάθε ένα από αυτά τα παιδιά φτιάχνουν και μαθαίνουν. Με 88 σελίδες γεμάτες με έγχρωμες εικόνες ο/η μαθητής/τρια μαθαίνει να κατασκευάζει με απλά υλικά μηχανές που κυμαίνονται σε βαθμό δυσκολίας από εύκολες μέχρι προχωρημένες. Τα παραδείγματα είναι βήμα προς βήμα και κλιμακούμενης δυσκολίας, ενώ σε κάθε κεφάλαιο περιέχονται ερωτήσεις που βοηθούν στην κατανόηση των εννοιών πίσω από κάθε μηχανή.

Το βιβλίο ως αφετηρία δημιουργίας

Το βιβλίο παρουσιάζει τις έννοιες των θετικών επιστημών μέσω πολλών πρακτικών παραδειγμάτων. Σκοπός είναι το βιβλίο να αποτελεί τη γραμμή εκκίνησης αλλά και το αποθετήριο αποτελεσμάτων της πρακτικής ενασχόλησης του μαθητή. Για αυτό περιέχει ασκήσεις που εκτελούνται από τον μαθητή με επίβλεψη στο εκπαιδευτικό κέντρο, αλλά και ασκήσεις που κάνει στο σπίτι μόνος του. Και στις δύο περιπτώσεις, τα αποτελέσματα της έρευνας και της μάθησης σημειώνονται γραπτά στο προβλεπόμενο σημείο στο βιβλίο.

Η εξόφληση πραγματοποιείται με την εγγραφή. Για αδέρφια προσφέρεται έκπτωση 10%.

 

STEM ON(Δ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)


 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με τμήματα για παιδιά Δ-ΣΤ Δημοτικού

Ο μαθητής παρακολουθώντας το πρόγραμμα STEM ON:

α) κατακτά γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούν τα μαθήματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας καθώς ερευνά μελετά και κατασκευάζει ρομπότ με ανοιχτό υλικό και λογισμικό.

β) κατακτά δεξιότητες προγραμματισμού με ανάπτυξη ρομποτικών εφαρμογών με Arduino,

γ) κατακτά δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων,

δ) αναπτύσσει κριτική και αλγοριθμική σκέψη στην ανάπτυξη προγραμματιστικών εφαρμογών,

δ) κατακτά ικανότητες στην σύλληψη και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών.

ε) μαθαίνει να ερευνά και να αναπτύσσει/ κατασκευάζει δικές του εφαρμογές

στ) να εξετάζει δομημένες πληροφορίες- στοιχεία.

ΚΟΣΤΟΣ : 150 ευρώ

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

  1. Το βιβλίο που διανέμεται σε κάθε μαθητή
  2. Όλα τα αναλώσιμα υλικά για τις κατασκευές που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του μαθήματος (Μοτεράκια, λυχνίες LED, Μακετόχαρτο, θερμοκόλλα, ξυλάκια κλπ) που θα χρησιμοποιεί στο Κέντρο.
  3. Παρουσίαση των κατακτημένων γνώσεων και δεξιοτήτων από τον μαθητή σε εκπρόσωπο της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (e3stem.edu.gr)  στο τέλος του Προγράμματος και απονομή Διπλώματος Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Κύκλου Μαθημάτων.

 

Η εξόφληση πραγματοποιείται με την εγγραφή. Για αδέρφια προσφέρεται έκπτωση 10%.

 

Τα Προγράμματα μας στηρίζονται στο ανοιχτό λογισμικό και το ανοιχτό υλικό

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ως ομάδα στον  1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing  Ανοιχτών Τεχνολογιών

Open Robotics — https://robotics.ellak.gr/