Ηλίας Κουρκουνάκης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ηλία Κουρκουνάκη

Ο Ηλίας Κουρκουνάκης είναι Διεθνής Μαιτρ, επαγγελματίας δάσκαλος σκακιού/προπονητής από το 1985 και έχει συνεργαστεί με πολλούς συλλόγους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Διετέλεσε Πρωταθλητής Νέων το 1978 και ισοβάθμησε στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδος 1982, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να είναι από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και νίκες επί ισχυρότατων αντιπάλων. Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων.

Έχει δημοσιεύσει επτά σκακιστικά βιβλία («Από την Ιστορία του Σκακιού» 1986, «Σκάκι και Σύγχρονη Κοινωνία» 1995, «Μυστικά της Προπόνησης στο Σκάκι» 1996, «Σύγχρονη Σκακιστική Σκέψη» 1999, «Bobby Fischer-Αυτοδίδακτη Μεγαλοφυΐα» 2004 με τον Ίκαρο Μπαμπασάκη, «Σκάκι για αρχάριους και όχι μόνο…» 2005, «Jose Raul Capablanca-Διαισθητικό Ταλέντο» 2006 με τον Ίκαρο Μπαμπασάκη), πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και μεγάλο αριθμό μονογραφιών-σημειώσεων με θέματα γύρω από το σκάκι.