Μαριέττα Μουρούτη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μαριέττας Μουρούτη

Η Μαριέττα Μουρούτη είναι δασκάλα σκακιού από το 1988. Έχει ασχοληθεί κυρίως με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά διδάσκει επίσης εφήβους και ενήλικες. Είναι γνωστή η εξαιρετική σχέση που μπορεί και αναπτύσσει με τα παιδιά κάνοντάς τα να αγαπήσουν το σκάκι και να ασχοληθούν με αυτό.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με την σκακιστική προπόνηση και με θέματα εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ξεχωρίζουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Ισόβαθμη στην 2η θέση Πρωταθλήματος Ελλάδας Γυναικών.
  • Συμμετοχή στην Προεθνική Ομάδα Γυναικών.
  • Κατάκτηση 2 Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων Α΄ Εθνικής με τον Σκακιστικό Όμιλο Περιστερίου (στον οποίο αγωνίστηκε επί 23 χρόνια) και τον Σκακιστικό Όμιλο Πατρών.
  • Πρόκριση και συμμετοχή σε πολλούς τελικούς Πρωταθλημάτων Γυναικών και συμμετοχή με επιτυχία σε πολλά Διεθνή Τουρνουά.
  • Κατάκτηση του Διασυλλογικού Κυπέλλου Αττικής Γυναικών με τον Πανελλήνιο Γ.Σ. το 2008, το 2010 και το 2012.
  • Κατάκτηση του «Κυπέλλου Μπίκου» Αττικής το 2010.
  • Πέτυχε ισοπαλία με τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή Anatoly Karpov σε αγώνα σιμουλτανέ στην Κέρκυρα.

Είναι η πρώτη ελληνίδα Διεθνής Διαιτητής, τίτλος ο οποίος απονέμεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού. Έχει διαιτητεύσει σε δύο Ολυμπιάδες (Θεσσαλονίκη 1984 και Ντουμπάι 1986), μία Βαλκανιάδα (Ηράκλειο Κρήτης) και σε πολλά διεθνή τουρνουά και διασυλλογικούς αγώνες.

Έχει διατελέσει Αρχισυντάκτρια του περιοδικού που εξέδιδε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για ένα χρόνο και ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και αρθρογράφος στο περιοδικό «ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που εξέδιδε ο εκδοτικός οίκος «ΚΕΔΡΟΣ» για πέντε χρόνια.

Έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία στην Ερμιόνη Αργολίδας τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, το 2005 και το 2006.