Στο Σχολείο σας!

Μεταφέρουμε στο Σχολείο σας τα πιο εντυπωσιακές πειραματικές επιδείξεις της Ελλάδας!

Μια εξειδικευμένη ομάδα  Φυσικών ή/και Παιδαγωγών φέρνει στο Σχολείο σας επιλεγμένα Διαδραστικά εκθέματα και σας παρουσιάζει τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα!

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δύο διδακτικές ώρες, κατά τις οποίες οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα διαδραστικά εκθέματα και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν μια από τις πειραματικές επιδείξεις.

Επιλέξτε πειραματικό πρόγραμμα ανάμεσα σε:

Πειράματα του Ψύχους

Τι είναι το Άζωτο; Είναι κάτι πολύ περίεργο ή μήπως τελικά είναι το μεγαλύτερο μέρος τους αέρα που αναπνέουμε; Μπορεί να γίνει υγρό; Πόσο κρύο είναι το Υγρό Άζωτο; Γίνεται κάτι τόσο πολύ κρύο … να βράζει; Κάνουμε πειράματα χρησιμοποιώντας υγρό Άζωτο, παγώνοντας φυλλαράκια, μπαλόνια ακόμα και μπισκότα που δοκιμάζουμε! Θα τολμήσει κανείς να ρίξει υγρό Άζωτο επάνω στο χέρι του; Τα πειράματα του Ψύχους είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και διασκεδαστική πειραματική επίδειξη, που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς μας φίλους!

Έκρηξη και Ανάφλεξη

Τι χρειαζόμαστε για να ανάψουμε μια φωτιά; Τι θα γίνει αν βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι που περιέχει καθαρό Οξυγόνο; Κι αν δοκιμάσουμε να βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι με καθαρό Υδρογόνο, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο; Πώς μοιάζει το υγρό Οξυγόνο; Τι θα γίνει αν ρίξουμε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα δοχείο με υγρό Οξυγόνο; Μπορεί ο ατρόμητος Φυσικός μας να βάλει φωτιά στο χέρι του; Μέσα από μια μοναδική πειραματική επίδειξη, εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανάφλεξης και της έκρηξης! Παρατηρούμε το «περίεργο», γαλάζιο χρώμα του υγρού Οξυγόνου, μαθαίνουμε ότι το υγρό Οξυγόνο μαγνητίζεται και κάνουμε εκρήξεις στις οποίες το μέτωπο κύματος σπάει το φράγμα του ήχου!

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών (από Νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο), με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις στην επιστημονική προσέγγιση για κάθε ηλικία.

Κόστος συμμετοχής: είναι 5 ευρώ / μαθητή.