Στο Σχολείο σας! (Νήπιο)

Νηπιαγωγεία

Τι θα λέγατε για λίγη…Επιστήμη στο Σχολείο σας;

Φέρνουμε στο Σχολείο σας τέσσερα μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου, με σκοπό να καλλιεργήσουν την αγάπη των παιδιών για την επιστήμη, να τα ενθαρρύνουν να κάνουν ερωτήσεις και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μας δημιουργεί ένα μοναδικό μαθησιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν.

Βοηθήστε μας να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά επιστημόνων!

Ο Κύκλος του Νερού

Παιδιά που πιάνουν αληθινό σύννεφο

Λιακάδες, συννεφιές, χιόνια και βροχές! Ο κύριος Καιρός αλλάζει τις φορεσιές του κι εμείς συζητάμε για τις αλλαγές που παρατηρούμε. Φτιάχνουμε χιόνι, χαλάζι και αληθινά σύννεφα που πιάνουμε με τα χέρια μας! Μαθαίνουμε για τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, τους ανεμοστρόβιλους κι όλα τα υπόλοιπα εντυπωσιακά φαινόμενα που κάνουν τον κύριο Καιρό έναν τόσο ξεχωριστό κύριο!

Πλανήτες

Ποιοι είναι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος; Τι γνωρίζεις για την Αφροδίτη και τον Άρη; Παίζουμε το παιχνίδι των Πλανητών και μαθαίνουμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη. Μαθαίνουμε τη σειρά των Πλανητών και μιλάμε για τον Ήλιο, την τεράστια “μπάλα πλάσματος” που βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος.

Μαγνήτες

Τι είναι αυτό το «περίεργο» πραγματάκι που κολλάει στα μεταλλικά αντικείμενα; Μπορεί μόνο να τραβήξει ή μήπως μπορεί και να σπρώξει; Τι είναι η πυξίδα και τι κάνει όταν βρεθεί κοντά της ένας μαγνήτης; Παίρνουμε στα χέρια μας αληθινούς μαγνήτες και με τη βοήθεια τους εξερευνούμε το περιβάλλον της τάξης μας. Βάζουμε τους μαγνήτες να σπρώξουν και να τραβήξουν ο ένας τον άλλον και ανακαλύπτουμε πώς επηρεάζουν μια πυξίδα. Κάνουμε τα δικά μας πειράματα και ανακαλύπτουμε όλες τις απαντήσεις για αυτό το παράξενο φαινόμενο: τον μαγνητισμό.

Ο κύριος Καιρός

Λιακάδες, συννεφιές, χιόνια και βροχές! Ο κύριος Καιρός αλλάζει τις φορεσιές του κι εμείς συζητάμε για τις αλλαγές που παρατηρούμε. Πώς φτιάχνονται τα σύννεφα, το χιόνι και το χαλάζι; Μαθαίνουμε για τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, τους ανεμοστρόβιλους κι όλα τα υπόλοιπα εντυπωσιακά φαινόμενα που κάνουν τον κύριο Καιρό έναν τόσο ξεχωριστό κύριο!

Ανάλογα με τους εκπαιδευτικούς σας στόχους, υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσετε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διάρκεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 45 – 60 λεπτά

Κόστος: 5 ευρώ / μαθητή

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108033984

Δοχεία εργαστηρίου με χρωματισμένα υγρά, που βγάζουν σύννεφα