Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Βραδιά Ερευνητή 2017!

Το PLANET PHYSICS συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 254, Ταύρος)!

H Βραδιά του Ερευνητή,  η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε  πολλές πόλεις της  Ελλάδας, μεταφέρεται τη χρονιά αυτή στον σύγχρονο και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, στις 29 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο!

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία τη Έρευνας» ερευνητές από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα (Ε.Κ) της χώρας, που συμμετέχουν ως διοργανωτές, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» αλλά και πολλοί ακαδημαϊκοί/επιστημονικοί/εκπαιδευτικοί φορείς μέσα από  ποικίλες πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια και προβολές ανοίγουν τη γνώση και την επιστήμη σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν σύγχρονα και καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα Ελλήνων ερευνητών.

Πολλές, εξάλλου, είναι και οι φιλοξενούμενες δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Εκτός από τις  ποικίλες ερευνητικές δραστηριότητες που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν ερευνητές των παραπάνω Ε.Κ, ομάδες νέων επιστημόνων θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά εκθέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ένα  μετεωρολογικό ραντάρ στο αίθριο από το Αστεροσκοπείο, ένα λειτουργικό μοντέλο του ελληνικού δορυφόρου UPSat μαζί με τον σταθμό εδάφους SatNOGS και αντικείμενα από τις δοκιμές και πτήσεις πυραύλων από την  Libre Space Foundation, το αεροπλανάκι HERMES από την ομάδα διαστημικής EUROAVIA του ΕΜΠ, ένα  ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα υψηλών επιδόσεων από την UoP Racing team του Πανεπιστημίου Πατρών, Drone και το σύστημα αυτόματης περιπολίας Νyx από την MindCore, καθώς και πολυάριθμες ενδιαφέρουσες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η Θόλος του «Ελληνικού Κόσμου» θα ταξιδέψει τους επισκέπτες  στον χώρο και τον χρόνο. μέσα  από συναρπαστικές διαδραστικές περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητα και τη 3D  παραγωγή του Αστεροσκοπείου Αθηνών ‘Ακτινογραφώντας το Σύμπαν’ (The Hot and Energetic Universe).Δυναμική θα είναι και η συμμετοχή  του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency, ESA) με προβολές και παρουσίαση των διαστημικών του προγραμμάτων.

Αστροπαρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια με την καθοδήγηση μελών της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες ενώ μια ακόμη έκπληξη περιμένει όλους. Μάθε πώς λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός, φτιάξε τη δική σου εκπομπή και πάρε την μαζί σου ως ενθύμιο, από τους συνεργάτες των σταθμών En Lefko 87.7,  HIT 88.9 και  RED 96.3.

Κεντρικός ομιλητής της Βραδιάς, ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, με  ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: «Όταν πάψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι ακραία»!

Η βραδιά θα πλημμυρίσει με πολλή μουσική από  την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και άλλα μουσικά σύνολα και θα κλείσει με τους ξεχωριστούς Balkan Familia, την ομάδα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μουσικά περάσματα  Ανατολής και Δύσης!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site: www.rengreece.com