Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Εισήγηση / συζήτηση: “Η εκπαιδευτική αξία του σκακιού”

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του Πασχαλινού τουρνουά σκακιού που διοργανώνεται στο PLANET PHYSICS, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διεθνή Μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη.

Ο Ηλίας Κουρκουνάκης είναι επαγγελματίας δάσκαλος σκακιού / προπονητής από το 1985. Κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, διετέλεσε ο ίδιος Πρωταθλητής Νέων το 1978 και ισοβάθμησε στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδος 1982. Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων και έχει δημοσιεύσει επτά σκακιστικά βιβλία ενώ εξακολουθεί και σήμερα να είναι από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές (σύντομο βιογραφικό εδώ).

Ο κ. Κουρκουνάκης θα κάνει αρχικά μια εισήγηση σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του σκακιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με τους γονείς, με θέματα γύρω από το σκάκι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ομιλητής θα προσεγγίσει επιστημονικά τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους γονείς.

Ώρα έναρξης: 17:30

Είσοδος: Ελεύθερη