Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Μαθήματα Σκακιού 2019-2020

korthnoi-vs-carlsenΑριστερά ο Βίκτωρ Κορτσνόι, ένας θρύλος του σκακιού που έχει κερδίσει 9 Παγκόσμιους Πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και τον Μάγκνους Κάρλσεν (δεξιά), τον τωρινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Έχοντας εξασφαλίσει στο χώρο μας την παρουσία 2 κορυφαίων προπονητών (Ηλίας Κουρκουνάκης, Μαριέττα Μουρούτη), αποκαλύπτουμε στους μικρούς – αλλά και μεγαλύτερους – φίλους μας, το θαυμαστό κόσμο του σκακιού!

Γνωρίζοντας ότι:

– Το Σκάκι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά συνδυάζει στοιχεία επιστήμης, αθλητισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας

– Το Σκάκι, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερα έξοδα, συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας

– Τα παιδιά μας ασχολούμενα με το Σκάκι, αναπτύσσουν γενικές ικανότητες όπως επιμέλεια, τάξη, καλή οργάνωση, αυτοπεποίθηση, παραγωγική αυτοκριτική καθώς και ειδικές ικανότητες όπως ορθή κρίση, δημιουργική φαντασία, αυτοσυγκέντρωση και διαλεκτική σκέψη

– Το Σκάκι δεν έχει ηλικία! Παίζεται από 4 έως 104 ετών. Συμβαίνει όμως και κάτι που δεν μπορεί να συμβεί σε κανένα άλλο άθλημα: ένα μικρό παιδί μπορεί να κερδίσει έναν πολύ ισχυρό ενήλικα!

Το Σκάκι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το PLANET PHYSICS!

Ο Ηλίας Κουρκουνάκης αναλαμβάνει την προπόνηση προχωρήμενων εφήβων και ενηλίκων (2ωρο μάθημα κάθε δεύτερη Δευτέρα, 17:30 – 19:30), και η Μαριέττα Μουρούτη μικρότερων (και όχι μόνο) παιδιών, αρχάριων και προχωρημένων (ωριαίο μάθημα, με επιλογές από Τρίτη μέχρι Πέμπτη ή μάθημα 1,5 ώρας για προχωρημένους).

Δείτε εδώ την επιστολή της κυρίας Μουρούτη προς τους γονείς, για την έναρξη των φετινών μαθημάτων.

Τα παιδιά που παίζουν σκάκι…κάνουν ματ και στα μαθήματα!

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

Κόστος: 20 ευρώ / παιδί (ανά μήνα), 30 ευρώ για 2 αδέρφια

                  30 ευρώ / παιδί (ανά μήνα) για τα προχωρημένα παιδιά που θα επιλέξουν μάθημα 1,5 ώρας / εβδομάδα (45 ευρώ για 2 αδέρφια)

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου