Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Πειράματα Φυσικής & Χημείας!

Κάθε Τετάρτη για 1 ώρα (19:00 – 20:00), οι μικροί επιστήμονες , έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα δικά τους πειράματα, να εντυπωσιαστούν από τα φαινόμενα της Φυσικής και της Χημείας και να συνειδητοποιήσουν ότι η επιστήμη είναι εντυπωσιακότερη από τη … μαγεία!

Μέσα από ένα κύκλο 6 πειραματικών μαθημάτων, τα παιδιά δημοτικού Α’ έως Δ’ εξερευνούν εντυπωσιακά φαινόμενα από τον κόσμο της Φυσικής και της Χημείας, κάνοντας με τον τρόπο αυτό τα πρώτα βήματα προς την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση.
Το πρόγραμμα πειραμάτων περιλαμβάνει τις ενότητες:
26/09 – Ο Κύκλος του Νερού
Το νερό είναι συνώνυμο της ζωής! Μέσα από εντυπωσιακά και άκρως εκπαιδευτικά πειράματα, μελετάμε τον κύκλο του και ακολουθούμε την πορεία του από τη θάλασσα ως τον ουρανό και πίσω ξανά, καθώς και όλες τις μορφές που μπορεί να πάρει και με τη βοήθεια του υγρού Αζώτου, πιάνουμε με τα χέρια μας χιόνι, χρωματιστό χαλάζι, ακόμα και αληθινά σύννεφα!
03/10 – Ο Ήχος
Τι είναι ο ήχος; Πώς μπορεί να ταξιδέψει στα αέρια, στα υγρά και στα στερεά; Μπορούν οι μικροί επιστήμονες να κατανοήσουν έννοιες όπως: «ταλάντωση», «πλάτος» και … «συχνότητα»; Και πώς συνδέονται αυτά τα πράγματα με αυτό που πραγματικά ακούμε; Μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων κινητικών παιχνιδιών και πειραμάτων, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν πολλά για τον ήχο και τη δημιουργία του.
10/10 – Το Φως
Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τα μυστικά του φωτός, τις ιδιότητές του και την ταχύτητά του, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα πειράματα που μαγεύουν τις αισθήσεις! Χρώματα, ακτίνες λέιζερ, καθρέφτες και πρίσματα γίνονται σύμμαχοι μας για να κατακτήσουμε τη Φυσική με την ταχύτητα του φωτός!
17/10 – Οι Μαγνήτες
Είναι αλήθεια ότι οι μαγνήτες έλκουν όλα τα μέταλλα; Ότι μπορώ να ξεχωρίσω τους πόλους ενός μαγνήτη κόβοντάς τον στα δυο; Ή μήπως όχι; Τα μυστικά των μαγνητών μας αποκαλύπτονται ένα ένα μέσα από πειραματικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν όλες τις ιδιότητες του μαγνητισμού και τις χρήσεις του στην καθημερινότητά μας.
24/10 – Ο Ηλεκτρισμός
Όλοι ξέρουμε ότι οι συσκευές στο σπίτι μας λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.  Πόσοι όμως ξέρουμε τι είναι ο ηλεκτρισμός; Με όπλο τον πειραματισμό μελετάμε τι είναι το ρεύμα και ποιες οι ιδιότητές του. Το ταξίδι ξεκινά από τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια και στη συνεχίζει μέσα στα ηλεκτρικά κυκλώματα! Παράλληλα και σε σειρά, ανοιχτά, κλειστά αλλά και βραχυκυκλωμένα κάνουν τον ηλεκτρισμό …παιχνιδάκι!
31/10 – Η φωτιά
Πώς μοιάζει το υγρό Οξυγόνο; Τι θα γίνει αν ρίξουμε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα δοχείο με υγρό Οξυγόνο; Μπορεί ο ατρόμητος Φυσικός μας να βάλει φωτιά στο χέρι του; Μέσα από μια μοναδική πειραματική επίδειξη, εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανάφλεξης αλλά και της έκρηξης! Παρατηρούμε το «περίεργο» γαλάζιο χρώμα του υγρού Οξυγόνου, μαθαίνουμε ότι αυτό μαγνητίζεται και κάνουμε εκρήξεις στις οποίες το μέτωπο κύματος σπάει το φράγμα του ήχου!

Κόστος Συμμετοχής50€ για Συμμετοχή στα Προγράμματα της Τετάρτης (6 εργαστήρια) & Απεριόριστο Παιχνίδι στον Παιδότοπο

Κόστος Συμμετοχής σε 1 εργαστήριο: 10€

Διάρκεια πειραμάτων: 1 ώρα (19:00-20:00), τις Τετάρτες από 26/09 έως 31/10