Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Το PLANET PHYSICS στη Σαντορίνη!

Το PLANET PHYSICS στη Σαντορίνη!

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή επίσκεψη μας στη Σαντορίνη, η Κινητή μας Έκθεση θα βρίσκεται και φέτος στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, από τις 9 έως τις 15 Μαρτίου! Για μία εβδομάδα, οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα μας και να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα! 

Την περσινή χρονιά οι επισκέπτες παρακολούθησαν 2 εντυπωσιακές πειραματικές επιδείξεις (“Πειράματα του Ψύχους”, με Υγρό Άζωτο και “Κβαντική Αιώρηση”, με Υπεραγωγούς και πανίσχυρους μαγνήτες).  Η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν τεράστια και ανταπόκριση τους ήταν ενθουσιώδης. Για το λόγο αυτό λάβαμε νέα πρόσκληση από το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, με σκοπό να παρουσιάσουμε στους μαθητές νέα Διαδραστικά Εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα.  Αυτή τη χρονιά θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες το μοναδικό πειραματικό πρόγραμμα: “Έκρηξη και Ανάφλεξη

Τι χρειαζόμαστε για να ανάψουμε μια φωτιά; Τι θα γίνει αν βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι που περιέχει καθαρό Οξυγόνο; Κι αν δοκιμάσουμε να βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι με καθαρό Υδρογόνο, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο; Πώς μοιάζει το υγρό Οξυγόνο; Τι θα γίνει αν ρίξουμε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα δοχείο με υγρό Οξυγόνο; Μπορούμε να φτιάξουμε χρωματιστές φωτιές; Μπορεί ο ατρόμητος Φυσικός μας να βάλει φωτιά στο χέρι του;

Μέσα από μια μοναδική πειραματική επίδειξη, εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανάφλεξης και της έκρηξης! Παρατηρούμε το «περίεργο», γαλάζιο χρώμα του υγρού Οξυγόνου, μαθαίνουμε ότι το υγρό Οξυγόνο μαγνητίζεται, φτιάχνουμε αληθινές μπάλες φωτιάς, αναμειγνύουμε περίεργα αέρια και κάνουμε εκρήξεις, στις οποίες το μέτωπο κύματος σπάει το φράγμα του ήχου!

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 διδακτικές ώρες. Στη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας οι επισκέπτες εξερευνούν τα Διαδραστικά Εκθέματα, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού. Στη διάρκεια της δεύτερης διδακτικής ώρας, οι επισκέπτες παρακολουθούν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Παραλία Βλυχάδας

Τηλ: 22860 85141, 210 68 58 820