Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Το PLANET PHYSICS στη Σαντορίνη!

Από 4 έως 10 Μαρτίου, η κινητή Διαδραστική Έκθεση του PLANET PHYSICS θα βρίσκεται στη Σαντορίνη, φιλοξενούμενη από το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας!

Για μία εβδομάδα, οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα μας και να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα! Δύο εξαιρετικές πειραματικές επιδείξεις («Πειράματα του Ψύχους», με υγρό Άζωτο και η “Κβαντική Αιώρηση“, με μαγνήτες και Υπεραγωγούς), που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, θα δείξουν στα παιδιά ότι η Φυσική κάποιες φορές γίνεται εντυπωσιακότερη και από τη … “μαγεία”!

Τι σημαίνει “Πλάσμα” για τους Φυσικούς; Μπορούμε με τη βοήθειά του να ανάψουμε ένα … “φωτόσπαθο”; Μπορούμε σε ένα εργαστήριο να δημιουργήσουμε αληθινούς κεραυνούς; Μπορούμε να παίξουμε μουσική, χωρίς να ακουμπάμε το μουσικό όργανο;  Ανακαλύψτε όλες τις απαντήσεις από 4 έως 10 Μαρτίου στο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΜΑΤΑΣ! Φτιάχνουμε “Ανθρώπινα Κυκλώματα”, κάνουμε την ύλη να αιωρείται, φτιάχνουμε αληθινό χιόνι και πιάνουμε πραγματικά σύννεφα με τα χέρια μας! Με τη βοήθεια των εντυπωσιακών εκθεμάτων και των μοναδικών πειραμάτων του PLANET PHYSICS, θα αντιληφθούμε ότι η Φυσική… είναι παιχνίδι!

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Παραλία Βλυχάδας

Τηλ: 22860 85141, 210 68 58 820