Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Το PLANET PHYSICS στο PUBLIC Συντάγματος!

Scientific Café: «Η Μαγεία της Μοντέρνας Φυσικής» το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Public Συντάγματος

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το χρόνο να κυλάει πιο αργά; Απέχουμε πολύ από την τηλεμε­ταφορά ή μήπως την έχουμε ήδη πετύχει; Είναι δυνατόν ένα αντικείμενο να βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά μέρη; Μπορεί ένα μπαλάκι του τένις να περάσει μέσα από ένα τοίχο;

Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος επι­χειρεί να ξεναγήσει το ακροατήριο σε κάποια από τα πιο παρά­ξενα μονοπάτια του μαγικού κόσμου της σύγχρονης Φυσικής. Μαζί με τη Λήδα και την Ελπίδα, 2girls1map, θα εξερευνήσουν τη θεωρία της σχετικότητας και προσεγγίζοντας τις αρχές Κβαντικής Φυσικής, θα διαπιστώσουν ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει λειτουργεί πολύ διαφορετικά απ’ ότι πι­στεύουμε διαισθητικά!

To Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 11.00 – 13.00 στον χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καρ. Σερβίας 1, Αθήνα) με τους Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο, ιδρυτή του Planet Physics και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τις Ελπίδα Λάμπρου και Λήδα Κοντζεδάκη, travel vloggers / “2girls1map”. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος και Πρόεδρος του “Internet Now!”.

Είσοδος: Δωρεάν