Κατασκήνωση “Καλύβας”

Το Planet Physics προσκαλεί τους μικρούς εξερευνητές να «βουτήξουν» σε έναν κόσμο θαυμάτων και ανακαλύψεων στο μαγευτικό περιβάλλον της κατασκήνωσης «Καλύβας», στη Χαλκιδική.

Αυτό το καλοκαίρι, αποκαλύπτουμε μια σειρά από θεαματικά πειράματα, προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες! Μερικά από τα προγράμματα πειραμάτων που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:

•          Πειράματα  ψύχους: Μπείτε σε μια παγωμένη…«χώρα των θαυμάτων», όπου το υγρό άζωτο αποκαλύπτει τα μυστήρια της ύλης στους -200°C. Παρακολουθήστε με δέος τα αληθινά σύννεφα που σχηματίζονται μπροστά στα μάτια σας, αγγίξτε τα με τα χέρια σας, και γίνετε μάρτυρες της δημιουργίας χιονιού μέσα στο καλοκαίρι!

•          Έκρηξη – ανάφλεξη: Ζήστε τη συγκίνηση των εκρήξεων και το μαγευτικό θέαμα της ανάφλεξης. Παρακολουθήστε πειράματα που κόβουν την ανάσα, όπως το να βάζουμε φωτιά στο χέρι , σε μια επίδειξη δύναμης και  ομορφιάς της επιστήμης.

•          Θερμότητα και πίεση: Αποκαλύψτε τα μυστικά της πρώτης μηχανής της ανθρωπότητας από τον Ήρωνα, μάθετε για το βάρος του αέρα και παρακολουθήστε τα μεταλλικά κουτιά να καταρρέουν κάτω από την αόρατη δύναμη της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας πηγαίνει πέρα από τον πειραματισμό. Σας περιμένουμε για μια εισαγωγή στο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), όπου η δημιουργικότητα συναντά την κατασκευή. Τα παιδιά θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τα δικά τους έργα STEM, με αποκορύφωμα έναν διαγωνισμό που όχι μόνο αναδεικνύει την εφευρετικότητά τους, αλλά και ενισχύει την ομαδική εργασία μεταξύ των συνομηλίκων.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκήνωση: εδώ