Η βασική λειτουργία του Planet Physics είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση απτή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική.

Summer Camp 2024

Summer Camp 2024

Για δέκατη χρονιά το PLANET PHYSICS προσφέρει στα παιδιά μοναδικές επιστημονικές εμπειρίες στη διάρκεια του Summer Camp! Διαδραστικά εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, πειράματα “hands-on” που τα παιδιά πραγματοποιούν μόνα τους, παρατήρηση στο μικροσκόπιο, κατασκευές STEM, διαγωνισμοί γνώσεων και προβολές επιστημονικών φαινομένων θα πυροδοτήσουν το πάθος των παιδιών για την επιστήμη!

Summer Camp στο “Edify Kids” (Άνω Πατήσια)

Χρωματιστές φωτιές, ένα εντυπωσιακό πείραμα Χημείας

Σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, για τέταρτη χρονιά συνεχίζουμε με την ίδια επιτυχημένη συνταγή! Πολλά πειράματα, φοβεροί διαγωνισμοί, προγραμματισμός, κατασκευές STEM, προβολές και παιχνίδι συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο να εξάπτει την περιέργεια και να προάγει την αγάπη για την επιστημονική μάθηση. Για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, τα παιδιά εκτός από τις αγαπημένες τους επιστημονικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του σκακιού, ενός παιχνιδιού που έχει τόσα να μας διδάξει!

Δείτε περισσότερα: εδώ

 

Καλοκαιρινά πειράματα στο LafLab (Ραφήνα)

Μετά από έναν απόλυτα επιτυχημένο κύκλο πειραμάτων στη διάρκεια του Χειμώνα, συνεχίζουμε με νέες επιστημονικές δραστηριότητες και το Καλοκαίρι, στη διάρκεια του Summer Camp! Στη διάρκεια του πειραματικού προγράμματος, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν αληθινά σύννεφα με τα χέρια τους, να δουν αληθινό χιόνι και δοκιμάσουν μια “σπάνια λιχουδιά”: παγωτό από υγρό άζωτο!

Δείτε περισσότερα: εδώ

 

Καλοκαιρινή κατασκήνωση “Καλύβας” (Χαλκιδική)

Πείραμα με χρωματισμένο νερό και σύννεφα

Το Planet Physics φέρνει το πρόγραμμα του Summer Camp για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα! Ταξιδεύουμε στη Χαλκιδική, στις μοναδικές εγκαταστάσεις της θερινής κατασκήνωσης “Καλύβας” και προσφέρουμε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία πειραμάτων και STEM. Μέσα από ένα ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα, εναρμονισμένο με την ξέγνοιαστη ζωή του κατασκηνωτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανκαλύψουν εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής και Χημείας, να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να εντρυφήσουν στα μυστικά των κατασκευών STEM.

Δείτε περισσότερα: εδώ