Νηπιαγωγείο

1. Το νερό κύκλους κάνει

Το ήξερες ότι το νερό είναι το κυριότερο συστατικό του σώματός μας; Ότι καλύπτει το 75% της επιφάνειας της Γης; Ότι αυτό είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που ψάχνουν οι επιστήμονες στους άλλους πλανήτες; Καθόλου παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι νερό = ζωή! Περισσότερα για το νερό μαθαίνουμε από μια μικρή σταγόνα που μας εξιστορεί τις περιπέτειές της: από την εξάτμιση στη συμπύκνωση, από κει στην υγροποίηση και … φτου κι από την αρχή! Χρησιμοποιώντας Υγρό Άζωτο δημιουργούμε τα δικά μας σύννεφα και τα πιάνουμε με τα χέρια μας! Και ανεξαρτήτως καιρού … παίζουμε χιονοπόλεμο!

planet physics υγρό άζωτο 1

 

2. Πλανήτες και Ηλιακό Σύστημα

Ποιοι είναι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος; Τι γνωρίζεις για την Αφροδίτη και τον Άρη; Παίζουμε το παιχνίδι των Πλανητών και μαθαίνουμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη. Μαθαίνουμε τη σειρά των Πλανητών και μιλάμε για τον Ήλιο, το φωτεινό γίγαντα που βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος.

 

3. Ταξίδι στη Χώρα των Εβονιτών και των Γυάλινων

Ταξιδεύουμε σε κόσμους περίεργους, όπου οι κάτοικοι μπορεί να είναι πολύ «αρνητικοί» και … γκρινιάρηδες ή πολύ «θετικοί» και χαμογελαστοί! Ανακαλύπτουμε διαισθητικά την έννοια του ηλεκτρονίου, με τη βοήθεια αφήγησης και παιχνιδιών κίνησης. Στο τέλος κάνουμε και πειραματάκια στατικού Ηλεκτρισμού και προσπαθούμε να κουνήσουμε ένα καλαμάκι χωρίς να το ακουμπήσουμε!

 

4. Παιχνίδια και Πειράματα με Μαγνήτες

Τι είναι αυτό το «περίεργο» πραγματάκι που κολλάει στα μεταλλικά αντικείμενα; Μπορεί μόνο να τραβήξει ή μήπως μπορεί και να σπρώξει; Τι είναι η πυξίδα και τι κάνει όταν βρεθεί κοντά της ένας μαγνήτης; Αναλύουμε την Κβαντική θεώρηση του φαινομένου του Μαγνητισμού, κάνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες προεκτάσεις στα φαινόμενα Υπεραγωγιμότητας και Υπερρευστότητας(!) Στην…απίθανη περίπτωση που δεν γίνουμε κατανοητοί, κάνουμε πειραματάκια με μαγνήτες, πυξίδες και ρινίσματα Σιδήρου!

 

5. Ταξίδι στο Χρόνο

Μπορούμε να ταξιδέψουμε στο Χρόνο; Μπορούμε να επισκεφθούμε το Παρελθόν ή το Μέλλον; Μπορούν δύο ολόιδια ρολόγια … να μετρούν το χρόνο διαφορετικά; Ποια είναι η γνώμη του κυρίου Άλμπερτ Αϊνστάιν; Με τη βοήθεια αφήγησης και θεατρικών παιχνιδιών, βοηθάμε τα παιδιά να αντιληφθούν διαισθητικά ότι ο χρόνος δεν κυλάει το ίδιο γρήγορα για όλους…!

6. Πειράματα του Ψύχους

Τι είναι το Άζωτο; Μπορεί να γίνει υγρό; Πόσο κρύο είναι το Υγρό Άζωτο; Γίνεται κάτι τόσο πολύ κρύο … να βράζει; Τι θα πάθει ένα φύλλο αν το βουτήξουμε στο υγρό Άζωτο; Τι θα πάθει ένα μπαλόνι ή ένα μπισκοτάκι; Τα πειράματα του Ψύχους είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και διασκεδαστική πειραματική επίδειξη, που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!

ΥΓΡΟ ΑΖΩΤΟ 4 (2)